Barion Pixel

SHIATSU KEZELÉS

A Shiatsu japán szó, jelentése szó szerinti fordításban: ujjnyomás (shi=ujj, atsu=nyomás).

A Shiatsu a gyógyító érintés művészete, a test- és energiakezelések egy formája. Élénkíti az energiaáramlást, és ez által testi-lelki harmóniát teremt. Erősíti a szervezet öngyógyító mechanizmusait, és támogatja a belső megerősödés folyamatát.

 

A Shiatsu egy manuálterápiás gyógymód, melynek alapja a kínai gyógyászat. Ennek megfelelően a meridiánokon és a meghatározott akupunktúrás pontok stimulálásán keresztül az életenergia kiegyensúlyozására hat. A hagyományos keleti gyógyászatot ötvözi a nyugati manuális kezelésekkel. Mondhatjuk, hogy a Shiatsu felhasználja az akupresszúra, a jóga, a manuál terápia, a fascia terápia és a masszázs elemeit, gyakorlatait, tudását. Ezzel a XX. század leghatékonyabb terápiájává vált.

Holisztikus szemléletű, a teljes embert kezeli a lábujjaktól a fejtetőig.

A meridiánok az akupunktúrás pontokon keresztül stimulálhatók a legjobban, így a kezelő főleg tenyér és ujjnyomásokat alkalmaz, de simító hosszanti masszázzsal is végig kezelhetjük a vezetékeket. A kezelés során a Qí (japánul Kí) áramlásának visszaállítása a cél, mely után a kliens egy sajátos kellemes érzést tudhat magáénak és ez kihat az egész közérzetére. Ez az eljárás nem hasonlítható a nyugati svéd, a reflex, vagy a gyógymasszázshoz. Ez teljesen egyedi és különleges.

A Shiatsu az energiakezelések egy formája, s ehhez a bőr közvetlen megérintése nem szükséges. Ezért a kezelésre minden alkalommal kényelmes, könnyű ruházatra (vékony hosszú pamutnadrágra, melegítőalsó, vékony hosszú ujjú pólóra, vagy könnyű vékony pulóver, illetve meleg zoknira (nyáron is)) van szükség.

Milyen hatások várhatóak a kezelések után?

Kezelések nemcsak a fájdalmat szüntetik meg, hanem növelik a vitalitást és a megterhelésekkel szembeni ellenálló képességet, segítik az öngyógyító folyamatok beindítását, valamint növelik a testtudatosságot..

A meridiánok és az akupresszúrás pontok kezelése azonban nem minden esetben ad azonnali érezhető javulást. Előfordulhat, hogy a harmonizálás a sokadik kezelés után jelentkezik a szervezet egészének állapotában.

A shiatsu terápiát sokszor lelki-mentális problémák miatt alkalmazzák. A kezelés

 • növeli a stressztűrő képességet
 • a lelki fittséget és
 • az érzelmi kiegyensúlyozottságot.

A shiatsu terápia a nyugati masszázsoktól eltérő szemlélete miatt lehetővé teszi, hogy a betegségeket megelőzhessük, a kóros folyamatok tovább fejlődését gátoljuk, ugyanakkor erősítjük a regeneráló, feldolgozó, kiválasztó szervek működését.

Kinek ajánljuk?

 • Mindazoknak, akiknek testi fájdalmaik vannak, bármilyen mozgásszervi gonddal küzdenek,
 • Akiknek lelki gondjaik vannak,
 • Mindazoknak, akik elakadtak az élet valamely területén,
 • Mindazoknak, akik egészségesek akarnak lenni,
 • Tartós stresszben élőknek,
 • Emésztési, belső szervi panaszokkal küzdőknek
 • Nőgyógyászati/Férfi panaszokkal élőknek
 • Fejfájással küszködőknek,
 • Legyengült immunrendszerűek számára.

A Shiatsut Kismamák is igénybe vehetik, hiszen van külön Kismama Shiatsu, mely a fogantatástól a szülésig tudja kísérni, segíteni a folyamatot.

A kicsiknek (7-14 év) pedig segítség lehet a Gyermek Shiatsu.

Mindenképpen hozz magaddal pamut pólót, hosszú pamut nadrágot, valamint egy tiszta zoknit.

Shiatsu Kezelések árlista

Molnár Gabriella

Molnár Gabriella

Shiatsu gyógyász

Kozári Mónika

Kozári Mónika

Shiatsu terapeuta

Rácz Kata

Rácz Kata

Shiatsu terapeuta