Barion Pixel

SHIATSU TERÁPIA

A Shiatsu japán szó, jelentése szó szerinti fordításban: ujjnyomás (shi=ujj, atsu=nyomás).

A Shiatsu a gyógyító érintés művészete, a test- és energiakezelések egy formája. Élénkíti az energiaáramlást, és ez által testi-lelki harmóniát teremt. Erősíti a szervezet öngyógyító mechanizmusait, és támogatja a belső megerősödés folyamatát.

 

A Shiatsu manuálterápiás gyógymód, az energiapályák és meghatározott pontok stimulálásán keresztül az életenergia kiegyensúlyozására hat. Mondhatjuk, hogy a Shiatsu felhasználja az akupresszúra, a jóga, a manuál terápia, és a masszázs elemeit, gyakorlatait, tudását. Ezzel a XX. század leghatékonyabb masszázsává vált.

Holisztikus szemléletű, a teljes embert kezeli a lábujjaktól a fejtetőig.

A meridiánok az akupunktúrás pontokon keresztül stimulálhatók a legjobban, de simító hosszanti masszázzsal is végig kezelhetjük a vezetékeket. A kezelés során a csí áramlásának visszaállítása a cél, mely után a kliens egy sajátos kellemes érzést tudhat magáénak és ez kihat az egész közérzetére. Ez az eljárás nem hasonlítható a svéd a reflex és ehhez hasonló masszázsokhoz. Ez teljesen egyedi és különleges.

A Shiatsu az energiakezelések egy formája, s ehhez a bőr közvetlen megérintése nem szükséges. Ezért a kezelésre minden alkalommal kényelmes, könnyű ruhát (vékony hosszú pamutnadrág, melegítőalsó, vékony hosszú ujjú póló, vagy könnyű vékony pulóver, illetve meleg zokni (nyáron is)) hozzon magával.

Milyen hatások várhatóak a kezelések után?

Kezelések nemcsak a fájdalmat szüntetik meg, hanem növelik a vitalitást és a megterhelésekkel szembeni ellenálló képességet, erősítik az izomzatot a karokon és a lábakon.

A meridiánok és az akupresszúrás pontok kezelése azonban nem minden esetben ad azonnali érezhető javulást. Előfordulhat, hogy a harmonizálás a sokadik kezelés után jelentkezik a szervezet egészének állapotában.

A shiatsu terápiát sokszor lelki-mentális problémák miatt alkalmazzák. A kezelés

  • növeli a stressztűrő képességet
  • a lelki fittséget és
  • az érzelmi kiegyensúlyozottságot.

A shiatsu terépia a nyugati masszázsoktól eltérő szemlélete miatt lehetővé teszi, hogy a betegségek megelőzhessük, a kóros folyamat továbbfejlődését gátoljuk, ugyanakkor erősítjük a regeneráló, feldolgozó, kiválasztó szervek működését.

Kinek ajánljuk?

Tartós stresszben élők, emésztési, nőgyógyászati panaszokkal és fejfájással küszködők, legyengült immunrendszerűek számára, de jelentősen mérsékeli a hátizom- és a gerincpanaszokat is.

Kismamáknak van külön Kismama Shiatsu, mely a fogantatástól a 9. hónapig tudja kísérni a folyamatot, illetve Gyermek shiatsu.

Mindenképpen hozz magaddal pamut pólót, hosszú pamut nadrágot, valamint egy tiszta zoknit.

Shiatsu Kezelések árlista