Barion Pixel

SHIATSU KEZELÉS

A Shiatsu japán szó, jelentése szó szerinti fordításban: ujjnyomás (shi=ujj, atsu=nyomás).

A Shiatsu a gyógyító érintés művészete, a test- és energiakezelések egy formája. Élénkíti az energiaáramlást, és ez által testi-lelki harmóniát teremt. Erősíti a szervezet öngyógyító mechanizmusait, és támogatja a belső megerősödés folyamatát.

 

A Shiatsu egy manuálterápiás gyógymód, melynek alapja a kínai gyógyászat. Ennek megfelelően a meridiánokon és a meghatározott akupunktúrás pontok stimulálásán keresztül az életenergia kiegyensúlyozására hat. A hagyományos keleti gyógyászatot ötvözi a nyugati manuális kezelésekkel. Mondhatjuk, hogy a Shiatsu felhasználja az akupresszúra, a jóga, a manuál terápia, a fascia terápia és a masszázs elemeit, gyakorlatait, tudását. Ezzel a XX. század leghatékonyabb terápiájává vált.

Holisztikus szemléletű, a teljes embert kezeli a lábujjaktól a fejtetőig.

A meridiánok az akupunktúrás pontokon keresztül stimulálhatók a legjobban, így a kezelő főleg tenyér és ujjnyomásokat alkalmaz, de simító hosszanti masszázzsal is végig kezelhetjük a vezetékeket. A kezelés során a Qí (japánul Kí) áramlásának visszaállítása a cél, mely után a kliens egy sajátos kellemes érzést tudhat magáénak és ez kihat az egész közérzetére. Ez az eljárás nem hasonlítható a nyugati svéd, a reflex, vagy a gyógymasszázshoz. Ez teljesen egyedi és különleges.

A Shiatsu az energiakezelések egy formája, s ehhez a bőr közvetlen megérintése nem szükséges. Ezért a kezelésre minden alkalommal kényelmes, könnyű ruházatra (vékony hosszú pamutnadrágra, melegítőalsó, vékony hosszú ujjú pólóra, vagy könnyű vékony pulóver, illetve meleg zoknira (nyáron is)) van szükség.

Milyen hatások várhatóak a kezelések után?

Kezelések nemcsak a fájdalmat szüntetik meg, hanem növelik a vitalitást és a megterhelésekkel szembeni ellenálló képességet, segítik az öngyógyító folyamatok beindítását, valamint növelik a testtudatosságot..

A meridiánok és az akupresszúrás pontok kezelése azonban nem minden esetben ad azonnali érezhető javulást. Előfordulhat, hogy a harmonizálás a sokadik kezelés után jelentkezik a szervezet egészének állapotában.

A shiatsu terápiát sokszor lelki-mentális problémák miatt alkalmazzák. A kezelés

 • növeli a stressztűrő képességet
 • a lelki fittséget és
 • az érzelmi kiegyensúlyozottságot.

A shiatsu terápia a nyugati masszázsoktól eltérő szemlélete miatt lehetővé teszi, hogy a betegségeket megelőzhessük, a kóros folyamatok tovább fejlődését gátoljuk, ugyanakkor erősítjük a regeneráló, feldolgozó, kiválasztó szervek működését.

Kinek ajánljuk?

 • Mindazoknak, akiknek testi fájdalmaik vannak, bármilyen mozgásszervi gonddal küzdenek,
 • Akiknek lelki gondjaik vannak,
 • Mindazoknak, akik elakadtak az élet valamely területén,
 • Mindazoknak, akik egészségesek akarnak lenni,
 • Tartós stresszben élőknek,
 • Emésztési, belső szervi panaszokkal küzdőknek
 • Nőgyógyászati/Férfi panaszokkal élőknek
 • Fejfájással küszködőknek,
 • Legyengült immunrendszerűek számára.

A Shiatsut Kismamák is igénybe vehetik, hiszen van külön Kismama Shiatsu, mely a fogantatástól a szülésig tudja kísérni, segíteni a folyamatot.

A kicsiknek (7-14 év) pedig segítség lehet a Gyermek Shiatsu.

Mindenképpen hozz magaddal pamut pólót, hosszú pamut nadrágot, valamint egy tiszta zoknit.

Shiatsu Kezelések árlista